Tijden de herfst- en wintermaanden wil de temperatuur nog wel eens flink dalen. Niet alleen de lage temperatuur zelf, maar de wind, regen, en sneeuw maken de verplichte tocht naar buiten mogelijk nog onaangenamer. Een goede kwaliteit winterjas kan hier een groot verschil maken. Aan goede kwaliteit hangt vaak een prijskaartje, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn.

Wees op tijd met het aanschaffen van een winterjas

Zodra de herfst toeslaat, komen de winterjassen in de winkel tevoorschijn, echter wel voor de hoofdprijs. Door te denken op een langere termijn, en voor winterjassen te shoppen rond het voorjaar, kun je vaal fikse kortingen tegenkomen op kwaliteit jassen.

Tweedehands winterjas

Hoeveel mensen het liefst een winkel in zouden willen lopen en een gloednieuwe jas kopen, is dit niet voor elk budget reëel. Vaak bieden mensen op internet (bijvoorbeeld marktplaats.nl) tweedehands kleding aan voor een fractie van de originele prijs. Markten zijn ook een goede optie om kleding te vinden tegen een leuke prijs. En voor de mensen die bezwaar hebben tegen andermans kleding dragen, onthoudt: tweedehands betekend niet altijd dat de kleding al gedragen is.

Outlet winkel
Outlet winkels zijn een ander alternatief voor laag geprijsde kleding. Winkels die een oude collectie kwijtraken, brengen dit vaak naar een outletwinkel, waar deze voor een lagere prijs wordt verkocht. Dit houdt soms in dat in dergelijke winkels jassen hangen die twee collecties oud zijn, maar voor iemand op een budget is dit een prima te overwegen optie. Op Winterjassen.com kun je online kijken naar winterjassen die tegen een lagere prijs worden verkocht.

Investeer in kwaliteit
Vaak hebben winkel wel een paar goedkope jassen hangen (€30,-). Dit lijkt op het eerste gezicht een goede deal, maar vaak is dit niet het geval. Wanneer een T-shirt van matige kwaliteit is, is dit op zich geen ramp,  maar voor winterjassen gelden andere regels. Aangezien een winterjas de grootste bescherming is tegen de kou, is het kopen van goede kwaliteit ook essentieel. Buiten de warmte die een gevoerde, winddichte jas biedt, gaat een jas van hoge kwaliteit vaak jaren me, waar de “goedkope” jassen na een jaar aan vervanging toe.

Wees geduldig
Een fout die veel wordt gemaakt is om in de eerste winkel meteen een aankoop te doen, zonder verder te kijken. Prijzen vergelijken in verschillende winkels kan vaak nog een voordeel opleveren, wees dus niet gehaast om binnen 10 minuten de jas gevonden te hebben.