We moeten het nu toch echt accepteren: het wordt kouder en de zomer is alleen nog een herinnering. Was de zomercollectie nog op en top vrouwelijkheid met soepele, transparante stoffen, ziet de wintercollectie er toch wel heel anders uit.

Oversized blazers en jassen

De wintercollectie ziet er een beetje mannelijker uit. Dat komt vooral doordat we veel oversized blazers en winterjassen zien. Ontwerpers kiezen voor mannelijke silhouetten en daardoor krijgt de kleding ook een mannelijke uitstraling.

Deze winter zijn grote tweed jassen bijvoorbeeld helemaal in. Daaronder mag je een lang, wijd overhemd dragen. Je hoeft niet bang te zijn dat het te mannelijk wordt: ook in oversized kleding kun je nog een sexy, vrouwelijke uitstraling hebben. Het geheim zit ‘m in de combinaties. Naast tweed jassen komen ook vele andere soorten winterjassen weer terug. Denk bijvoorbeeld aan het bomberjack en de military coat: een jas die voorheen alleen voor mannen was, maar waar vrouwen nu ook in gezien mogen worden.

Voor binnen: rokken en jurken

Betekent de winter dat je absoluut geen rok of jurk meer aankunt? Onzin! Er zijn genoeg warme alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan jurkjes met een col of coltruien. Ze zijn lekker warm en heel modieus.

Rokken en jurken komen deze winter in verschillende soorten en maten; van midi tot op de enkel. Die lengte geldt ook voor veel broeken. Daardoor vallen je schoenen nog iets meer op. Komt goed uit, want dit jaar combineer je een witte sneaker gewoon met een winterse outfit. Bij een chique outfit kun je natuurlijk kiezen voor pumps. Can’t go wrong with pumps!

De strikblouse is weer terug

Als je denkt aan een strikblouse denk je misschien aan een wat kitscherige, tuttige blouse. Eerlijk gezegd is het dat ook wel, maar komende winter mag het weer. De strikblouse komt namelijk helemaal terug. Die kun je combineren met een broekpak van tweed, krijtstreep, fluweel en ruiten. Of je er een giletje bij aantrekt kies je helemaal zelf. Natuurlijk kies je voor een wijde broek. Als je echt over de top tuttig wilt zijn, draag je er ook een stropdas bij.

Mannenpak voor… vrouwen?

Veel vrouwen vinden broekpakken vreselijk, echt iets voor mannen. De broekpak wordt dan ook wel eens een mannenpak genoemd. Komende winter is dat stijvol. Je combineert zo’n broekpak bijvoorbeeld met een strikblouse. We zien dat ook het broekpak helemaal oversized is. En met zoveel keuze tussen motieven en kleuren zit er ongetwijfeld iets van je gading bij. Overweeg zelf ruitmotieven; het ruitmotief is de vervanger van de bloemetjesprint!
<h4Schoenen

Ook niet geheel onbelangrijk: schoenen. Zoals eerder gezegd mag je de sneaker laten zien deze winter. Dat komt vooral doordat sneakers vaak wit zijn en laat dat nou juist de modekleur van het komende najaar zijn. Witte schoenen en laarzen mogen gezien worden!

Voor dat extra stukje glamour kies je voor een witte schoen of laars met zwarte details en transparante stukken. Er is ook veel ruimte voor dessin. Denk aan laarzen met glanzende, geborduurde, satijnen stoffen.

De kleur

Tot slot: kies je voor andere kledingstukken, houd dan rekening met de kleuren en prints. Het ruitmotief wordt helemaal in, de bloemenprintjes van afgelopen seizoenen worden wat fijner en geven je een ouderwetse uitstraling.

Goed nieuws voor de liefhebbers van de kleur bruin: het is lang weggeweest uit het modebeeld, maar nu komt het terug. De kleur wordt gecombineerd met grijs, zodat we even weer de kans krijgen er aan te wiennen. Vrolijke blauwtinten, wit, rood, groen, geeltinten, paarstinten en warm taupe mogen dit najaar ook gezien worden!