Waar er zo’n 30 jaar geleden nog bijna niemand van watersporten had gehoord is het nu populairder dan ooit, met name wakeboarden stijgt de laatste jaren erg in populariteit. Inmiddels zijn er al ruim 20 kabelbanen waar men kan wakeboarden of waterskieën. En geef toe, het ziet er best wel gaaf uit! Als je wilt gaan wakeboarden heb je meerdere mogelijkheden, zo kun je achter een boot hangen of jezelf laten voorttrekken door een kabelbaan. Hierbij heb je dan ook verschillende wakeboards nodig. Zo zijn wakeboards voor aan de kabel veel flexibeler dan board die je achter een boot gebruikt. Dit is omdat er op een kabelbaan vaak meerdere obstakels zijn waar je tricks op kunt uitoefenen.

Wat heb je nog meer nodig?

Met alleen een wakeboard kom je er natuurlijk niet, je hebt ook de nodige bescherming nodig want geloof me, zo’n obstakel kan hard aankomen! Om je hoofd te beschermen heb je een helm nodig, je hebt speciale wakeboard helmen die speciaal voor de sport zijn ontworpen. Daarnaast heb je ook een wetsuit nodig, afhankelijk van de temperatuur op dat moment kun je kiezen voor een dik of een dun wetsuit. Maar je hebt bijvoorbeeld ook wetsuit met korte mouwen en benen. Bovendien is het handig om een impact vest aan te doen, dit is niet hetzelfde als een zwemvest. Het is namelijk bedoeld om de impact van botsingen te verminderen en niet om je te laten drijven. Als laatste heb je (in de meeste gevallen) bindingen nodig waarmee je jouw boots en voeten aan het wakeboard vast kunt maken.

Wil je het eens proberen?

Steeds meer mensen kiezen er voor om eens voor de eerste keer te gaan wakeboarden. Er zijn er maar weinig die hier spijt van krijgen! Onze favoriete wakeboard baan ligt in Best, Cablepark Aquabest. Je kunt hier alle gear huren en wordt goed begeleid, of je nu een beginner bent of een professional. Ben je al wat gevorderd, en zou je graag je eigen wakeboard gear hebben? Kijk dan eens bij Wakeboarderstore, hier bieden ze de beste merken tegen erg scherpe prijzen!