Nee hé, heb jij weer. Je komt aan op je vakantiebestemming en komt erachter dat je iets vergeten bent. Geen fijn gevoel, want je draagt het liefst je eigen slippers, smeert het liefst je eigen zonnebrandcrème en was van plan om dat ene boek uit te lezen. Ondanks dat de reiskoffer van de gemiddelde vakantieganger tot aan de opening vol zit, komt het regelmatig voor dat we iets vergeten mee te nemen.

Aan de hand van verschillende onderzoeken van o.a. hét reismagazine van ANWB en d-reizen.nl hebben we een top 10 opgesteld met items die het meest vergeten worden. Uit het onderzoek van d-reizen.nl blijkt dat jongeren vergeetachtiger zijn dan ouderen én mannen vergeetachtiger dan vrouwen. Jonge mannen opgelet dus! Bij deze de top 10 met vergeten de meest vergeten items:

  1. Muggenspray
  2. Opladers voor elektronisch apparatuur
  3. Zonnebrandcrème
  4. Slippers
  5. Tandenborstel
  6. Verbandtrommel + geneesmiddelen
  7. Zonnebril
  8. Tijdschriften/boeken
  9. Sokken en ondergoed
  10. Verloopstekkers

Onlangs schreven we een artikel over het efficiënt inpakken van je reiskoffer. In dit artikel worden gouden regels besproken voor het inpakken van je reiskoffer. Door deze op te volgen weet je zeker dat je niets vergeet!

Reisverzekering afsluiten!

Ook zijn er nog steeds vakantiegangers die zonder reisverzekering reizen. Dit is niet bepaalt slim, want er bestaat altijd een kans dat jou iets overkomt. In het ergste geval lopen de kosten op tot in de duizenden euro’s. Met een reisverzekering voorkom je dat je deze kosten zelf moet betalen. Daarnaast verzekeren de meeste reisverzekeringen ook het verlies/diefstal van je smartphone en andere kostbaarheden.

Bij het afsluiten van een reisverzekering is het belangrijk dat je het juiste pakket afsluit. De meeste reisverzekeringen dekken een minimum bedrag bij het verlies of schade aan kostbaarheden. Voor een paar euro extra per maand kun je dit minimum bedrag verhogen. Dit is verstandig, want de waarde van een laptop, telefoon of fotocamera liggen vaak hoger dan de standaard dekking voor deze kostbaarheden.

Sluit een vakantiebundel af!

Na afloop van je vakantie zit je niet te wachten op een torenhoge telefoonrekening. Ondanks dat tarieven voor bellen, sms’en en internetten in het buitenland goedkoper zijn geworden de laatste jaren, ben je alsnog goedkoper uit met een vakantiebundel. Een vakantiebundel heb je al vanaf een paar euro per dag en biedt je de mogelijkheid om tegen een goedkoper tarief gebruik te maken van mobiel internet (en eventueel bellen en sms’en). Het aanbod van vakantiebundels verschilt per telecom provider.

Er zijn een aantal providers die je de mogelijkheid bieden om je abonnement tijdelijk stop te zetten of tijdelijk aan iemand anders door te geven. Let op: houd er rekening mee dat maar een aantal providers deze mogelijkheid bieden.

Wil je graag meer travel gerelateerde artikelen lezen? Bezoek dan onze reispagina!