Een zonvakantie op Curaçao – daar moet je een vlucht van minimaal 10 uur voor over hebben. Niet niets, als je het ons vraagt. Alhoewel de één meer moeite heeft met een lange vlucht dan de andere; zal niemand er naar uit kijken. Met de onderstaande tips helpen we jou om het vliegen comfortabeler te maken!

Tip 1: Maak het eenvoudiger om te slapen

Het is niet voor iedereen weggelegd om in een vliegtuig in slaap te vallen. Maar als het lukt, gaat de tijd sneller voor je gevoel. Bij deze een aantal tips om makkelijker in slaap te vallen:

  1. Drink geen cafeïne houdende dranken voor het vliegen.
  2. Neem de juiste slaap attributen mee, zoals een kussen, ooglapje en oordopjes.
  3. Zoek een plekje bij het raam uit, dan word je zo min mogelijk gestoord door andere passagiers (kies je stoel uit bij het inchecken).
  4. Boek een stoel met extra beenruimte. Het kost wat, maar dan heb je ook wat.
  5. Informeer het cabinepersoneel dat ze jou niet wakker hoeven te maken voor eten en drinken.
  6. Voor het geval van turbulentie: doe je stoel naar voren en je gordel om.
  7. In het uiterste geval: probeer een slaapmiddel.

Denk goed na of het verstandig is om tijdens de vlucht te gaan slapen. Het kan natuurlijk voorkomen dat je naar een andere tijdzone vliegt, waardoor de kans op een jetlag groter wordt als je in het vliegtuig gaat slapen.

Tip 2: Kies voor een goede vluchtmaatschappij

De vliegmaatschappij waarmee je vliegt bepaalt grotendeels hoe comfortabel jouw vlucht gaat zijn. Er zijn een aantal maatschappijen die wereldwijd goed aangeschreven staan, zoals Qatar Airways, Emirates en Singapore Airlines. Je betaalt wellicht iets meer geld om met deze maatschappijen te vliegen, maar je kan wel rekenen op meer comfort, goede maaltijden en betere service. Het is natuurlijk ook maar net wat je wilt!

3. Trek je meest comfortabele outfit aan

Een joggingbroek met een wijd T-shirt – dat is wat ons betreft toch wel de ideale outfit voor wanneer je het vliegtuig in stap. Houd er rekening mee dat de airconditioning behoorlijk hard kan staan, dus vergeet niet om een trui mee te nemen.

4. Vergeet je gadgets niet!

gadgets vakantieNeem je smartphone, laptop of tablet mee en zorg dat je hier wat goede muziek op hebt staan. De meeste vliegtuigen zijn voorzien van een uitgebreid entertainment systeem, maar het kan zijn dat hier niet de muziek of films tussen staan waar jij naar op zoek bent. Bereid je dus voor en download wat muziek of een aantal films. Deze kunnen ook tijdens de vakantie goed van pas komen. Vergeet je oordopjes niet mee te nemen!

5. Vlieg op het juiste tijdstip

Zoals al eerder kort benoemd: houd bij het boeken van je vliegticket rekening met het tijdstip. Dit in verband met de verschillende tijdszones. Vlieg je richting het oosten? Dan is het handig om ’s nachts te vliegen. Vlieg je naar het westen? Dan is het verstandiger om laat in de avond aan te komen. Dan kun je namelijk direct slapen en ben je de volgende dag fit!

6. Neem toiletspullen mee

Tijdens een lange vlucht kan het fijn zijn om je even op te frissen. Het is doodnormaal als alles op een gegeven moment begint te plakken. In dit geval is een verfrissende deodorant wel fijn. Ook een tandenborstel kan handig zijn als je in de nacht vliegt. Draag je lenzen? Zorg er dan voor dat je lenzenvloeistof mee neemt en eventueel een bril als je deze hebt. In het vliegtuig kan de lucht behoorlijk droog zijn, waardoor je lenzen gaan irriteren. Als je toiletspullen mee neemt, denk er dan aan dat de maximale inhoud 100 ml per item mag zijn.

7. Neem een goed boek mee

ebook reader vakantieLezen is een goede manier om de tijd te dooien (of in de slaap te vallen). Helemaal als je een spannend boek leest, kun je nog wel eens vergeten dat je in het vliegtuig zit. Omdat boeken over het algemeen veel ruimte innemen en behoorlijk zwaar kunnen zijn, zou je het kunnen overwegen om een E-book reader aan te schaffen.

8. Ga in gesprek met je buurman

Niet iedereen heeft het lef om een gesprek te beginnen met een vreemde. Maar zeg in ieder geval bij aankomst gedag. Dit kan de vlucht is een stuk aangenamer maken, omdat je door deze interactie meer rekening met elkaar zult houden. En wie weet ontstaat er een mooi gesprek of zelfs een nieuwe vriendschap. Dit zal niet gebeuren wanneer je niks tegen elkaar zegt.

9. Blijf in beweging!

Te lang stil zitten, is niet goed voor een mens. Kom zo nu en dan in beweging en ‘laat je benen even uit’. Door regelmatig even naar het toilet te lopen, zal je merken dat je bij aankomst makkelijker in beweging komt.

10. Drink water!

Het drinken van water is altijd al belangrijker geweest, maar tijdens een vlucht zal je er meer op moeten letten. De droge lucht zorgt ervoor dat je sneller uitdroogt en daarom is het verstandig om elk halfuur iets te drinken.

Heb je hulp nodig bij het inpakken van je reiskoffer? Lees onze gouden regels voor het inpakken van je koffer!