Een van de betere manieren om op de huishoudelijke combinatie van telefonie, internet en televisie te besparen is het aanschaffen van een alles-in-éénpakket. Door alle diensten bij een en dezelfde provider af te sluiten, kan deze op de kosten besparen en een daarmee een korting doorberekenen aan de klant.

Bovendien zorgt het voor enige administratieve orde: er worden niet langer drie aparte rekeningen voor het televisieabonnement, de internetaansluiting en de (mobiele) telefoon verstuurd, maar gecombineerd in één enkele rekening voor het hele pakket.

Alles-in-1 is stukken goedkoper

Het grote voordeel van een alles-in-éénabonnement is dat de aanbieder minder administratieve kosten maakt en daardoor een stuk goedkoper uit is. Die besparing wordt bij veel aanbieders doorberekend naar de klant: indien hij of zij een dergelijk combinatiepakket afsluit, wordt de totaalprijs fors verlaagd ten opzichte van de prijs die betaald had moeten worden als alle afzonderlijke rekeningen bij elkaar opgeteld zouden worden.

Toch zelf het pakket samenstellen
Hoewel een lagere kostprijs vaak ook minder keuze betekent, gaat dat voor een alles-in-éénpakket niet altijd op. In veel gevallen kan de klant alle mogelijkheden benutten om een op de eigen situatie afgestemd pakket samen te stellen: de juiste televisiezenders, het juiste telefonieabonnement en de juiste faciliteiten voor internetgebruik binnenshuis. Een alles-in-éénpakket biedt dan dezelfde opties als het moment dat de abonnementen apart van elkaar worden afgesloten, maar dan enkele honderden euro’s per maand goedkoper.

Bij het aanschaffen van een dergelijk pakket moet wel gekeken worden of er niet diverse andere kosten bij gerekend worden, al zullen deze bedragen veelal eenmalig zijn en in het geval van afzonderlijke contracten ook betaald moeten worden – eventueel in veelvoud. Een alles-in-éénpakket is om deze dan ook in de meeste gevallen gewoon goedkoper dan afzonderlijke abonnementen.

Zoek het goedkoopste pakket

Al zijn alle alles-in-éénpakketten in verhouding goedkoper dan losse abonnementen, verschillen ze onderling – van provider tot provider – uiteraard wel nog en zijn er her en der ook prijsverschillen waarneembaar. Dit heeft onder meer te maken met het aanbod. Iedere provider zal een behoorlijke basiskwaliteit bieden aan de drie elementen van het pakket, maar de precieze invulling kan behoorlijk van elkaar verschillen.

Ook voor alles-in-éénpakketten is er een groot aantal vergelijkingswebsites op internet te vinden. De meeste zijn onafhankelijk en geven voor iedere persoonlijke wens de beste aanbieder. Sommige zijn niet geheel onafhankelijk: zij worden betaald om bepaalde providers bijvoorbeeld goed te laten scoren bij een bepaalde doelgroep of boven aan de zoekresultaten te plaatsen. Hier dient bij het vergelijken dan wel op gelet te worden om tot een enigszins betrouwbaar resultaat te komen.