Hoewel steeds meer Nederlandse steden de openingstijden van winkels verruimen en er ook steeds meer winkels op zondag open mogen, lijkt de daadwerkelijke winst te halen op internet. Kledingwinkels investeren al jaren extra geld in online campagnes en daar lijken zij de laatste tijd ook de vruchten van te plukken.

Een groot deel van het geld van dergelijke ketens wordt tegenwoordig via webwinkels verdiend. Door de kosten die bespaard kunnen worden op personeel dat in een fysieke winkelruimte wel nodig is, worden producten online vaak tegen een scherpere prijs aangeboden. En dat is ideaal als er geld bespaard moet worden.

Webwinkels kunnen besparen; de consument ook
Zoals gezegd wordt kleding in online winkels vaak tegen aanbiedingsprijzen verkocht omdat de bewuste winkelketen kan besparen op allerlei zaken. Er hoeft geen personeel ingehuurd te worden en de logistieke kosten drukken een stuk minder zwaar op het budget. Kleren bestellen via een webwinkel is dan ook vaak een goede manier om op een goedkopere manier kleren aan te schaffen. De verzendkosten worden er door de gegeven kortingen al snel uitgehaald en eventueel terugzenden van de bestelling – als de kleding niet past of ze toch niet bevalt – is in de meeste gevallen gewoon gratis.

Ook tweedehands kleding kan worden besteld
Niet alleen nieuwe kleding wordt online aangeboden. Ook particulieren en zaken die handelen in tweedehands kleding zijn actief op het internet. Er zijn bijvoorbeeld veel websites – waarvan Marktplaats.nl ongetwijfeld de bekendste is – waar kleding, al dan niet nieuw, wordt aangeboden. Aangezien tweedehands kleding over het algemeen goedkoper is dan nieuwe kleren, kan er niet alleen bespaard worden door online te bestellen, maar ook door te kiezen voor kleren die al eens een eigenaar hebben gehad.

Wat het tweedehands kleren aangaat, zijn er bijvoorbeeld zeer actieve groepen actief op Facebook waar evenzeer regionaal gericht kleding wordt aangeboden. Het internet biedt op deze manier een weg om goedkope kleding te kopen daar waar het toch niet meer gebruikt wordt. Bovendien bieden deze platforms, zoals hiervoor gezegd, de ruimte om dat in de eigen omgeving te doen.

Ook kleding ruilen online mogelijk
Behalve via verkoopplatforms als Marktplaats.nl, zijn er online ook plaatsen aan te wijzen waar kleding geruild kan worden of zelfs gratis opgehaald kan worden. Geen grotere besparing dan geen geld te hoeven uitgeven. De te ruilen kleding of kleding wordt weggeven zijn veelal in dezelfde hoeken te vinden als de verkoopgroepen of sociale media als Facebook. In de grote steden is er bovendien een relatief groot aanbod, waardoor er flink geld bespaard kan worden door voortaan op internet naar kleding te zoeken. Dat is over het algemeen voordeliger dan in een fysieke zaak – al is het maar omdat daar de mogelijkheden tot ruilen en gratis afhalen beperkt zijn.