Vrouwen kunnen op allerlei manieren geld besparen. Ze kunnen bijvoorbeeld producten verkopen die ze niet meer nodig hebben of inkopen doen als er aanbiedingen zijn.

Een van de effectievere manieren is echter ruilen: een eeuwenoude tactiek waarbij er geen cent wordt aangeboden, maar zowel vragende als biedende partij er haar voordeel uit weet te halen. Het is dan natuurlijk wel belangrijk te weten in welke spullen er geruild kan worden en hoe een dergelijke ruil het beste aangepakt kan worden.

Er wordt van alles geruild

Men kan het zo gek niet bedenken of mensen willen er graag van af. Op ruilmiddagen en in online ruilgroepen (zoals men die veel op Facebook tegenkomt) zijn uiteenlopende producten te vinden. Van kleding tot make-up en van huisraad tot tuinmeubelen: alles wordt er door enthousiaste mensen geruild. Veelal zijn de spullen nog in goede staat en voorkomt het ruilen dat er een kleine financiële investeringen nodig zou zijn geweest. Zo zijn er ook verhalen te lezen van mensen die vele honderden euro’s per jaar besparen door zo veel mogelijk producten te ruilen, bijvoorbeeld door een product na verloop van tijd weer door te ruilen.

Ruilen via internet biedt allerlei mogelijkheden

Hoewel er al sinds mensenheugenis geruild wordt tussen mensen, is de opkomst van het internet wel duidelijk goed voor de populariteit van het ruilen. Er zijn in de afgelopen jaren vele online platforms ontstaan waar mensen producten kunnen ruilen, zoals een groot aantal Facebookgroepen, die vaak ook nog eens zeer regionaal zijn ingericht. Daarmee kan geselecteerd worden op gebied zodat altijd duidelijk is dat het gewenste product zich in de eigen omgeving bevindt.

Speciale ruilbeurzen
Behalve op internet wordt er natuurlijk ook buiten de online wereld aandacht besteed aan ruilmogelijkheden. Zo zijn er vaak speciale ruilbijeenkomsten te vinden waar mensen de gelegenheid wordt geboden hun producten aan te bieden aan andere personen die geïnteresseerd zijn in het ruilen van spullen. Dit kan gaan om kleine, huishoudelijke en persoonlijke spullen zoals producten voor vrouwenverzorging en huishoudelijke apparaten tot rommel dat rechtstreeks van de zolder afkomt.

Let wel op met ruilen
Ruilen wordt altijd als erg voordelig en handig ervaren: er wordt een win-winsituatie gecreëerd omdat beide partijen er profijt bij hebben. Het is alleen geen risicoloze onderneming. Er is eigenlijk nooit sprake van enige vorm van controle op de te ruilen producten en garantie is op een ruil tussen twee personen al helemaal niet van toepassing. Het is dan ook niet aan te bevelen dure spullen te ruilen met vreemden; een zekere investering is dan een stuk veiliger.