Het leven van een (uitwonende) student is niet goedkoop. De huur moet worden betaald, levensmiddelen moeten worden aangekocht en uiteraard wil je ook leuke dingen kunnen blijven doen.

Zonder ouders die geld sponsoren en met de afschaffing van de basisbeurs moet een student een goede bron van inkomsten hebben om rond te kunnen komen. Ben jij op zoek naar een goed betaalde bijbaan? Hieronder vind je een overzicht van de best betaalde bijbanen zodat jij toch rond kunt komen!

Student chauffeur

Ben jij inmiddels een ‘ervaren’ autobestuurder (rijbewijs langer dan een jaar) en ben je ook in het bezit van het studentreisproduct? Dan is dit wel een interessante baan voor jou! Als student chauffeur moet je meestal mensen of auto’s ergens afzetten en reis je daarna zelf met de bus of trein terug naar huis. Je rijdt lease- en huurauto’s door het hele land door en dat terwijl je er dik voor betaald wordt! Een student chauffeur ontvangt vaak zo’n €11,- per uur. Een mooi bedrage voor een leuke baan!

Commerciële bijbanen

Het is geen geheim dat er in het bedrijfsleven veel geld te verdienen valt. Een bijbaan in het bedrijfsleven wordt ook vaak goed betaalt. Commerciële bijbanen bijvoorbeeld werken vaak op basis van prestatiebonussen. Weet jij voor een bedrijf klanten, bezoekers of leden te strikken dan kun jij mooie bonussen tegemoet zien. Denk bij het salaris aan zo’n €100,- die jij per dag verdiend. Bonussen worden vaak in de vorm van extra geld of bijvoorbeeld een iPad uitgekeerd.

Webcare bijbanen

Steeds meer bedrijven zien kansen bij het inzetten van internet in hun marketingcommunicatiestrategie. Er zijn nog maar weinig bedrijven te vinden die geen website of verschillende social media accounts beheren. Hierdoor stijgt de vraag naar webcare personeel. Als webcare medewerker reageer je op vragen, klachten of complimenten van klanten en zorg je ervoor dat klanten tevreden blijven. Webcare en klantenservice bijbaantjes leveren je vaak zo’n €11,- per uur op.

Bijbaan in de zorg

Er wordt vaak gezegd dat er in de zorg slecht betaald wordt. In principe is dit ook wel aan de orde, zeker wanneer je kijkt naar wat die mensen elke dag meemaken. Echter, een bijbaan in de zorg verdient relatief wel goed. Zo kun je bijvoorbeeld bedden rondrijden in ziekenhuizen of huishoudelijke hulp verlenen. Voor sommige bijbanen is het nodig dat je geneeskunde of verpleegkunde studeert, maar niet voor allemaal. Een bijbaan in de zorg kan je zo’n €12,- per uur bezorgen.

Bijbaan zoeken?

Bovenstaande bijbanen verdienen niet alleen lekker, maar zijn ook erg leerzaam. Een win-win situatie dus! Ben jij op zoek naar een bijbaan? Kijk dan eens op www.zoekbijbaan.nl. Op zoekbijbaan.nl vind je een ruim aanbod bijbanen en vakantiewerk. Na aanmelding kun je direct solliciteren op elke bijbaan of vakantiebaan!